Uručene zahvalnice i nagrade pobjednicima na Natječaju za najljepše uređenu okućnicu obiteljske kuće ili dvorište zgrade na području Grada Jastrebarskog

Objavljeno: 05.12.2019.Tema natječaja bila je ponovna uporaba predmeta, a kriteriji za ocjenjivanje - korištenje starih predmeta u uređenju vrta/dvorišta, uređenost i čistoća te korištenje što više različitih hortikulturnih elemenata (npr. elementi vode, suhozid, vrtne staze i stube, kamenjar, zeleni zidovi, krovni vrt i dr.). U roku za dostavu prijava zaprimljeno je ukupno 7 prijava u kategoriji okućnica obiteljske kuće. Nakon što su članovi povjerenstva pregledali sve prijave te obišli i fotografirali okućnice na terenu sastavljena je rang lista kandidata sukladno dodijeljenim ocjenama po raspisanim kriterijima.

Nagrade za najljepše uređene okućnice obiteljske kuće osvojili su:

  1. mjesto osvojili su g. Hido Biščević i gđa Zrinka Sertić,
  2. mjesto osvojila je gđa Ljiljana Frdelja 
  3. mjesto osvojila je gđa Jasna Kegljević

Pobjednici natječaja za osvojeno 1. mjesto nagrađeni su poklon bonovima svaki u vrijednosti od 2.000,00 kuna, za 2. mjesto poklon bonom u vrijednosti od 1.200,00 kuna, a za 3. mjesto poklon bonom u vrijednosti od 1.000,00 kuna.

Uručenje zahvalnica i nagrada pobjednicima održano je u srijedu, 4. prosinca 2019. godine, u vrtu jednog od pobjednika Natječaja. Tom je prilikom voditeljica EU projekta JArecikliram, Maja Rožić, a u ime gradonačelnika grada Jastrebarskog, Zvonimira Novosela, istaknula: „Ovakvi natječaji odlična su prilika i poticaj svima nama da dodatno promišljamo i vodimo brigu o svom domu i zajednici u kojoj živimo, čuvajući pritom prirodu i okoliš za generacije koje tek dolaze iza nas. Zahvaljujem se svima onima koji to svakodnevno čine, a one koji ne pozivamo da preuzmu odgovornost kako bi na taj način zajedno našu Jasku učinili još ljepšom za život svakome od nas.“

Pobjednici Natječaja, ali i ostali sudionici pohvalili su ovu inicijativu Grada Jastrebarskog te izrazili veliko zadovoljstvo da Grad kontinuirano provodi aktivnosti u cilju zaštite okoliša.  

Ovim putem čestitamo pobjednicima na natječaju i svim ostalim prijavljenim kandidatima za koje su također osigurane prigodne nagrade u sklopu projekta JArecikliram.